Още по темата

Манията по мобилната игра Pokemon Go очаквано се охлади. Вече повечето геймъри и почитатели на игрите очакват новия хит, който според анализаторската компания Sensor Tower, ще се появи само след няколко дни. Това ще е първата мобилна игра с популярния герой Super Mario на Nintendo, съобщава онлайн изданието VentureBeat.

Super Mario Run ще бъде представена на 15-ти декември т.г. Първоначално тя ще се предлага само за iPhone, а версията за Android се очаква няколко месеца по-късно през 2017 г. Въпреки това анализаторите очакват огромен интерес към играта на Nintendo.

Pokemon Go се опитва да спаси популярността си

Те прогнозират, че тя ще реализира над 50 млн. изтегляния през първия месец след дебюта си. Това ще я направи най-успешната мобилна игра в историята. В момента това е Pokemon Go, която реализира 32 млн. тегления през първия си месец. Играта ще е първият сериозен опит на Nintendo в сегмента, който е пазар за 36.6 млрд. долара годишно.

Жена съди "Покемон гоу" за вмешателство в личния ѝ живот

Покемони вкараха играчи в истински минни полета

Според Sensor Tower обаче, Super Mario Run може да се радва на голяма популярност, но няма да реализира подобаващи приходи. Причината е, че играта ще е безплатна, но ще иска еднократно плащане от 10 долара, ако играчът иска достъп до цялото съдържание. Другите мобилни игри обикновено също са безплатни, но искат по няколко долара за отделни допълнителни елементи. Така трупат повече приходи в дългосрочен план.

Затова лидер по приходи през първия месец най-вероятно отново ще остане Pokemon Go. Играта генерира 143 млн. долара през първия си месец. Super Mario Run се очаква да генерира около 71 млн. долара. И тази сума ще е добре дошла за Nintendo, която изпитва трудности.