Още по темата

Три групи от общо 70 български ученици преминаха обучение в космическия лагер Space Camp Turkey в турския град Измир, съобщиха от Центъра за творческо обучение (Cct.bg) и отбелязаха, че новата кампания Space Camp 2016 ще започне през октомври. 

2015 г. е дванадесетата поредна година от началото на българското участие в космическия лагер по програмата на НАСА. Програмата цели да мотивира младите участници да се насочат към

кариери в областта на науката, математиката и технологиите.

Чрез интерактивни симулации, пречупени през темата за Космоса, младежите се учат на работа в екип, на комуникация и лидерство в динамична и забавна среда. 

Програмите на космическия център дават възможност на участниците да работят със съвременни технологии и тренажори в областта на астрономията, роботиката, астро-физиката и биологията. Учениците участват в

занятия по конструиране на ракети, в управление на космически совалки и термодинамика. 

 

Fun staff photo with NASA Flight Director and Space Camp Hall of Fame member Ed Van Cise.

Posted by Space Camp Turkey on Tuesday, 11 August 2015


Участниците обличат австронавтски костюми, тренират на тренажори за подготовка на астронавти, изпробват движения в безтегловна среда, упражняват се в предната палуба на совалка и извършват още много други дейности, свързани с подготовката за мисия в Космоса. 

Програмата е изцяло на английски език и се води от специално подготвени обучители и специалисти. 

Участниците в първата група от тази година са имали шанса да се срещнат и разговарят с американския астронавт Майкъл Форман, който е отговорил на техни въпроси за космическите мисии и за живота в Космоса. 

След преминаване на програмите участниците получават сертификати, които са високо ценени в много училища и университети по света.