Още по темата

След като Apple се реши на смелия ход да махне стандартния жак за слушалки от iPhone 7, компанията си навлече доста критики и то при положение, че в комплекта дава и преходник. Въпреки това някои потребители предпочитат практичността на обикновения жак пред риска да загубят още един преходник. Някои хитри предприемачи решават да се възползват от ситуацията.

Сред тях е Диего Принс, който заедно със своя приятел Трой Осинов разработват специален калъф за iPhone 7 и iPhone 7 Plus, който да върне стандартния жак за слушалки. Двамата вече са пуснали и кампания за набиране на финансиране в платформата Indiegogo.

Apple обясни защо махна жака за слушалки на iPhone 7

6 скрити трика в новата версия на iOS

Проектът им се казва Fuze Cases и основният му акцент е, че добавя 3.5мм жак за слушалки в долния край на телефона редом до стандартния порт на устройството. Така потребителите ще могат да слушат музика и едновременно с това да зареждат телефона без двойни и тройни преходници.

Fuze Case
Fuze Case Източник: Fuze Case

Калъфът решава не само проблемите с адаптерите и кабелите за тях, твърдят неговите създатели. Освен това той ще предпазва корпуса на телефона и разполага с вградена батерия. Тя е с капацитет 2400mAh за iPhone 7 и 3600mAh за iPhone 7 Plus. Това ще увеличи теглото на телефона с 28 грама, но и ще му даде доста по-дълъг живот без презареждане. Същевременно калъфът добавя 5мм към дебелината на устройството.

Ако получат необходимото финансиране, създателите на Fuze Cases ще започнат производството им още през ноември т.г. и първите бройки ще са готови през декември т.г. Планираната цена е около 69 долара за брой.