А и снима така. Камерата с резолюция 16 мегапиксела разполага с оптична стабилизация, тристепенна LED светкавица, с жълта и бяла светлина, както и инфрачервен сензор за бързо фокусиране. Освен това за настройките при снимане има отделни хардуерни бутони.

Единият е за превключване на режима от автоматичен на ръчен режим, а с другия се правят самите снимки, като процесът е двустенен - първо камерата фокусира изображението и така се избягва размазването на картината.

Ако решите да направите видео, телефонът има опции за Full HD с 30 кадъра в секунда, HD и 480 пиксела. За съжаление липсва възможност за 4K видео.

В ръчен режим на снимане може да настройвате баланса на бялото, чувствителността към светлината - ISO, експонацията, насищането на цветовете, скоростта на затвора, фокуса и т.н. Камерата разполага и с готови режими, като панорамни снимки, снимки на закрито и др.

Предната камера е с резолюция 8 мегапиксела и има възможност за няколко настройки, една от които е популярната функция „Красиво лице“ за селфи снимки.

Камерафонът дава възможност за слагане на 2 SIM карти, като поддържа и технология за пренос на данни по новия 4G стандарт.

Lenovo Vibe Shot работи с чипсет Snapdragon 615, който включва Quad-core 1.7 GHz Cortex-A53 и Quad-core 1.0 GHz Cortex-A53 процесори и графичен ускорител Adreno 405. Оперативната памет е 3 GB. Смартфонът е позициониран в средния ценови клас.