Още по темата

„Сони“ изглежда няма намерение да напуска пазара за смартфони. Това става ясно от неотдавнашно интервю на Хироки Тотоки, главният изпълнителен директор на „Сони Мобайл“ .

„Никога няма да продадем или да излезем от сегашния бизнес с мобилни устройства“, каза той.

Това изказване идва на фона на спекулациите, че компанията иска да продаде подразделението си за телефони заради слабите приходи, припомня Владислава Колчева от Smartnews.bg.  

Въпреки това, не бива да забравяме, че шефът на „Сони“ Казуо Хирай през февруари беше цитиран от Ройтерс да казва, че „не е изключено да се обмисли стратегията за напускане“.

Двете изказвания звучат доста противоречиво, но трябва да имаме предвид, че директорът на компанията така и не каза открито да очакваме продажба. Дори Ройтерс признаха, че „Сони“ прави двусмислени изявления по отношение на плановете си за мобилното подразделение.

Според Тотоки спекулациите за бъдещите действия на „Сони“ се основават до голяма степен на факта, че „Сони Мобайл“ е отчела огромни загуби през 2014 г. В допълнение към това е взет под внимание и фактът, че компанията продаде бизнеса си с компютри Vaio

По всичко изглежда, че пазарът за смартфони e от голямо значение, като Тотоки каза, че тези устройства са част от съвременния начин на живот и точно поради тази причина „Сони“ все още ще бъде играч, независимо от силната конкуренция.

Вижте още за технологии в Smartnews.bg.