Още по темата

В неделя по време на Световното мобилно изложение (Mobile World Congress) в Барселона компанията Samsung ("Самсунг") представи новите си модели телефони Galaxy S7 ("Галакси С7") и Galaxy S7 Edge ("Галакси С7 Едж").

Новите модели са с дизайн, близък до този на предишното поколение Galaxy S6 и S6 Edge ("Галакси С6" и "Галакси С6 Едж") , но приликите свършват дотук.

Galaxy S7 запазва 5,1-инчовия си дисплей от предшественика си, а Galaxy S7 Edge идва с по-голям, 5,5-инчов (14 см).

Дизайнът на телефоните не е променен особено в сравнение с миналогодишните модели.

Изработени са от метал и стъкло, но има разлика при камерата, тя е значително по-прибрана, за разлика от преди, когато стърчеше доста.

Слуховете се оказаха верни и новите модели наистина имат Always-on дисплей (винаги включен екран), което улеснява прегледа на уведомления, календар, час и колко процента батерия има телефона.

Характеристиката консумира само половин процент от батерията на час, а ако сензорът за близост е покрит, когато телефонът е в чанта или джоб, екранът се изключва.

Водо и прахоустойчиви екрани

За всички, които обичат да си правят селфита във ваната, новите предложения на Samsung идват с IP68 сертификат, който дава до 30 минути време под вода на дълбочина до 1,5 м.

За пръв път компанията въведе водоустойчивата функция при телефона Galaxy S5 ("Галакси С5") преди две години.

Функцията липсваше при миналогодишния Galaxy S6 ("Галакси С6"), но от Samsung обясниха, че са я върнали заради отзиви на потребителите.

По-мощен процесор и по-издръжлива батерия

Snapdragon 820 / Exynos 8890 (в зависимост от региона), 4 GB RAM, Adreno 530 и 3000 mAh / 3600mAh батерия.

Марк Зукърбърг и присъства на изложението на новите модели телефони на Samsung
Марк Зукърбърг и присъства на изложението на новите модели телефони на Samsung Източник: Getty Images/Guliver

Имайки всичко това под капака, новите модели на Samsung ще задоволят капризите и на най-претенциозните, пише "СмартНюз".

От компанията не забравиха да споменат, че с новия хардуерен арсенал са постигнали 30,4% повече производителност на процесора в сравнение с миналата година, както и 63,9% при графиките.

Телефоните разполагат и с нова система за охлаждане, за която беше даден аналог с домашните климатици.

Относно батерията според компанията, с новите флагмани може да изгледате цял сезон на "Игра на тронове" (Game of Thrones).

Източник: Getty Images/Guliver

12-мегапикселова камера 

Може би най-съществената промяна през тази година е новата 12-мегапикселова камера на Galaxy S7.

Тя е с по-ниска разделителна способност в сравнение с миналогодишния модел, но компанията твърди, че по-големите пиксели улавят 56% повече светлина, отколкото преди.

Освен това обективът на камерата е с по-висока светлочувствителност (F/1.7 бленда) и улавя с 25% повече светлина. 

В комбинация с новия сензор и обектив уловената светлина е с 95% повече, отколкото при модела от миналата година, което е впечатляващо постижение. 

Източник: Getty Images/Guliver

С Gear 360 камерата, корейците искат всички ние да навлезем много по-лесно в нея.

30МР камера ще работи заедно с телефона, заснемайки 360-градусови видеа, а мощният хардуер на Galaxy S7 и S7 Edge ще върши тежката работа, обработвайки видеата в едно.

Освен, че ще може да записвате всичко, камерата предлага и преглед в реално време, а финалните щрихи идват от новото партньорство с "Фейсбук".

Компанията твърди, че новата камера може да фокусира до три пъти по-бързо, благодарение на своята двойна пикселна система, която позволява на всеки един от 12-те милиона пиксела да действа като фокус пиксел. Камерата също така стартира много по-бързо.

Galaxy S7 и S7 Edge ще бъдат на разположение в САЩ и Европа на 11 март, а предварителните заявки започват от 23 февруари.  

Galaxy S7 ще дойде в черно или златисто, а S7 Edge - в черно, златисто или сребърно.