Още по темата

Отдавна вече чакаме новини за нови Nexus устройства. Още през месец май се появиха слухове, че „Гугъл“ работи с Huawei и LG за създаване на нови модели от серията. Според неофициалните данни, устройството на Huawei ще има диагонал от 5,7 инча, а това на LG – 5,2 инча.

В интернет обаче най-накрая изтече снимка, която (ако е действителна) показва новия Nexus 5, пише Мартин Белтов от Smartnews.bg

Изображението показва задната част на устройството, в основата на което има стикер върху логото. Това подсказва, че виждаме модела на LG, а не на Huawei. 

В горната част е поставена камерата, а под нея малък кръг, който вероятно представлява биометричен сензор за отпечатъци. 

Формата на USB порта подсказва, че той ще е съвместим с USB Type-C.

В същото време бяха публикувани плановете за дизайна на модела от Huawei, който най-вероятно ще се казва Nexus 6. Те са дело на източник, който често публикува предварителна неофициална информация. 

Данните посочват, че и този модел ще използва същия сензор за отпечатъци както при LG. Смята се, че китайския производител експериментира с два диагонала на екрана – 5,5 и 5,7 инча, като за момента не е ясно кой ще бъде предпочетен при производството.

Очакваме и двата модела да започнат да се предлагат в търговската мрежа през октомври или ноември тази година. С наближаването на датата със сигурност ще разберем дали и тези предварителни данни ще се окажат верни.

Вижте още за технологии в Smartnews.bg