Още по темата

Войната на мегапикселовите камери вече се води на ново бойно поле. Това е предният панел на смартфона и всички от Samsung, през Apple и Asus, a сега LG, искат да предложат на потребителите най-доброто средство за отлично селфи. В името на суетата те се опитват да направят по-малка, по-евтина и по-качествена камера.

Google отчете 93 милиона селфита, качени от Android телефони по целия свят през 2014 г. Всеки се снима сам, от знаменитости и държавни глави, през поклонници, позиращи с папата, до обикновени хора, споделящи в социалните мрежи като Facebook, Instagram и Twitter. Това е новият феномен на популярната дигитална култура.

LG V10 е един от първите телефони с две предни камери. Единият обектив има зрителен ъгъл от 80 градуса, а другият е широкоъгълен с обхват от 120 градуса - за групови селфита. Потребителят има възможност да избира от менюто на телефона коя от двете 5-мегапикселови камери да използва.

Според LG широкоъгълният обектив позволява на потребителите да спрат да носят селфи-стик. Новите камери се опитват да избегнат и редица фотографски проблеми, като нереален цвят на кожата, дефекти на лицето и други врагове на доброто селфи.

В повечето случаи най-големият проблем на потребителя при този тип снимки е лошото осветление. Apple умело използва екрана на iPhone 6S като светкавица, за да се справи с този недостатък на предните камери. Asus ZenFone Selfie пък има 13-мегапикселов обектив за селфи снимки с двойна LED светкавица.

Третият проблем при селфи е необходимостта потребителят да се снима от една ръка разстояние, натискайки бутон – движение, което често размазва снимките.

Galaxy S6 на Samsung дава възможност за селфи с по-високо качество със задната камера, като софтуерът автоматично се задейства, когато идентифицира лице. Крайният резултат изглежда като селфи защото фокусът е насочен повече върху снимащия и по-малко върху фона.

Allview P7 Xtreme пък  е телефон от среден клас, който предлага осем-ядрен процесор и уникална 13-мегапикселова камера, която може да се върти на 210 градуса. Сравенете с останалите телефони на пазара в Sravni.bg.