Още по темата

Казват, че мобилните телефони оказват сериозно въздействие върху начина ни на живот. Сериозността идва по много направления, но да отделим по-голямо внимание на минусите.

Представете си тази картинка: размишлявате върху курсовата си работа и какво да включите в нея, кои книги да цитирате, кога да се отбиете до библиотеката и си отбелязвате, че трябва задължително да звъннете на колега, защото е боледувал и е пропуснал лекциите.

Каква е възможността да изпълните всичките си планове в оптимален ред и да не забравите колегата? В съвременния забързан начин на живот, в който плановите ни за деня се менят с всяко ново входящо повикване на телефона, вероятността се движи от висока към по-ниска и по-ниска.

Дезорганизираност. С тази дума можем да започнем изводите си, когато става дума за мобилни телефони. Защо? Защото по всяко време някой може да ви звънне и:

– да прекъсне потока на мисълта ви и после да се чудите докъде бяхте стигнали;
– да ви накара да свършите нещо друго, с по-висок приоритет според него;
– да ви отклони изобщо от плановете ви за деня;
– и т.н.

Можете да сложите край на дразнителите като изключите телефона си

Да, но в наши дни, ако не отговориш на позвъняване, това би означавало, че (много са) – сте сърдити, че сте забравили телефона си, че, не дай се боже, сте го изгубили или пък е откраднат, че сте отвлечени, убити и т.н. Невдигането на телефона категорично се свързва с инциденти и проблеми в междуличностните отношения, но не и с желанието ви да получите усамотение и малко повече лично пространство.

Избълвахме всичко дотук по понеделнишки, за да ви представим едно мобилно приложение, което ни повдигна настроението.

Mindly ще подреди всичките ви мисли в „слънчева система”. Определението ни е много точно, защото именно по този начин работи идеята на разработчиците му. Слагате важната тема в центъра и всичко започва да се върти около нея. Само тя е важна, а всички стъпки за постигането й се намират в добре организирани кръгове и подкръгове.

Интерфейсът на Mindly е прост и напълно разбираем

За това допринася и самото упътване за използване, което е оформено като „слънчева система”. Приложението радва очите, а най-хубавото е, че може да ви е от голяма полза.

Лекотата, с която се работи, позволява без затруднение да добавяте нови задачи, да сменяте цветовете им (т.е. приоритета им, например), местоположението им, да ги редактирате, да добавяте линкове или пък снимки.

Как да снимаме професионално със смартфон?

Можете да използвате приложението както за организиране на собствените си дела, така и за професионални цели. Безпроблемно можете да разпечатете „слънчевите системи” и да ги експортирате в pdf. формат. Споделянето им с други хора и колеги е изпълнима задача и онагледява по-ефективно идеите, които искате да предадете. По желание можете да съхранявате данните в Dropbox и да ги отправяте в облаци.

Съгласете се,

в 21 в. е безпочвено да продължаваме да си играем с химикалки и моливи. На пазара има изобилие от смартфони, фаблети, таблети, айпади и смарт часовници, които предлагат все по-нови, интерактивни и гъвкави начини за изпълнение на ежедневните ни задачи.

Съгласете се още веднъж с твърдението,

че мобилните телефони ни разсейват (позвънявания, игри, социални мрежи и т.н.). При Mindly обаче нещата стоят точно по обратния начин. Позволихме си да ви го споделим, защото смятаме, че е гениално.

Искаш нов телефон? Защо това да не е Samsung Galaxy J5

Ако вие самите ползвате някое приложение, което ви помага да събирате мислите си, споделете го. А междувременно ние ще се оглеждаме за приложения за спестяване, тъй като наближават едни от най-разоряващите празници през годината – коледните и новогодишните.