Още по темата

LG G4 категорично разтуптя сърцата на смартфон почитателите. LG V10 притежава не по-малко достойнства, за да постигне същия ефект.

Определят го като последния Франкенщайн на LG, тъй като за пореден път изправя конкуренцията на нокти и предлага на пазара немислимото.

Двуглавото чудовище, тъй като притежава два дисплея и две предни камери, определено ще ви заинтригува. То запазва редица от положителните черти на флагмана LG G4, но на външен вид е много по-различно. Смартфонът е по-голям и по-стабилен и предлага допълнителна мощност.

Дизайнът на LG V10 съчетава неръждаема стомана и кожа със силикон. Текстурата на гръбчето контрастира със задния панел на вече споменатия на няколко пъти модел G4.

Според LG подбраните материали за изработка позволяват на смартфона да преживее различни тестове и падания, при които други смартфони се провалят.

Какво се случва със смартфон компаниите след третото тримесечие на 2015?

Смартфонът е създаден от материали „военен клас”. Затова можете да забравите за покупката на калъф. Двойното покритие с Gorilla Glass 4 допълнително закрепва усещането за добре обмислен здрав телефон.

Всичко във външния вид на LG V10 говори за явна конкуренция с iPhone 6S Plus и Samsung Galaxy Note 5. В отличие от тях обаче, тъй като те залагат на алуминий и стъклени конструкции, LG прибягва до практични материали, подчертавайки здравината на продуктите си.

LG V10 се предлага на пазара в няколко цвята: Space Black, Luxe White, Modern Beige, Ocean Blue и Opal Blue.

Впечатляващ е и дисплеят и вторият екран на лицевия панел.

Това решение се придържа към целта икономисване на акумулатора, но не прилича на втория екран на E-Ink в YotaPhone 2.

LG V10 разполага с 5,7-инчов Quad HD IPS дисплей. Резолюцията на пикселите е 2560х1440, плътност на пикселите на инч – 513.

Къде е разположен вторият екран? В горната част на 5,9-инчовия дисплей. Той е с резолюция 1040х160 пиксела (513 ppi) и разполага с отделен компонент подсветка.

Ако можете с пръсти да стигнете до този екран, както държите телефона в ръка, ще разполагате с нови възможности за навигиране. Вторият екран служи като бърз път за узнаване на часа, времето или пък уведомленията. Освен това можете да влизате в различни приложения или да достигнете до контактите. Нещо подобно можете да откриете в Apple, iOS 9 и Samsung Galaxy S6 Edge, но то е труднодостъпно в менютата.

Горната част на екрана е идеална за изобразяване на няколко задачи едновременно. Тук виждате повикванията, текстовите уведомления и календара.

В момента на пазара на смартфони няма друг такъв телефон, който по този начин да изобразява информацията. Това прави LG V10 уникален!

Вторият екран добавя още едно измерение към Quad HD дисплея.

Какво е едно двуглаво чудовище без двойна предна камера? LG V10 предлага две предни камери с 5 MP. Те позволяват да използвате отделните обективи, които снимат при обичайните 80 градуса. Когато ги включите едновременно, можете да снимате по-широко – 120 градуса. А какво означава това?

Че груповите селфита вече са нещо много по-лесно за направа. Идеята на двойните предни камери е очевидна. Вече не се нуждаете от селфи стик или пък монопод. Допълнителен удар върху конкуренцията, която залага именно на продажбата на такива атрибути, ако потребителите искат да правят групови селфита.

Допълнителен стимул да заложите на LG V10 пред популярния LG G4 е фактът, че първият разполага със същата флагманска задна камера като втория и използва оптическа стабилизация на изображенията за съкращаване на треперенето на камерата.

Още няколко детайла, които бихте искали да знаете:

Новият LG V10 работи с 6-ядрен Qualcomm Snapdragon 808, състоящ се от чип с четири ядра 1,44 гигехерца и две ядра 1,82 гигахерца. Заложена е графика Adreno 418 GPU. Подобен чип ще откриете при Nexus 5X.

Вътрешната памет е задоволително голяма. LG пуска модела със стартиращ вариант от 32 GB. Ако пък искате още място, разполагате със слот за карта MicroSD. Двуглавият змей LG V10 работи с батерия с обем 3000 mAh.

Вижте как изглежда LG G4, предпоследната стъпка на корейците във високия клас смартфони.