Още по темата

Автономните автомобили на Google най-вероятно ще имат волан и педали. Компанията се е отказала от първоначалния си план нейните коли да не разполагат с начин да се управляват от човек, съобщава онлайн изданието The Information.

Причината е, че Google иска да завърши проекта по-бързо. Според изданието, компанията планира да пусне услуга за споделени пътувания до края на 2017 г. Тя ще е подобна на Uber, но автомобилът ще се управлява самостоятелно чрез сензори и софтуер.

Apple си постави 1 година срок за автономния си автомобил

Компанията разработва автономни автомобили от преди 2009 г. насам, но напоследък изглежда, че изостава от конкурентите си. Uber например вече започна подобна пробна услуга. Производителите на автомобили също активно работят по такива проекти и често споделят напредъка си.

Автопилотът на Tesla избягва катастрофи с нов софтуер

Google предпочита да говори по-малко за проекта си, което създава впечатлението, че няма какво да покаже. През следващата година обаче това вероятно ще се промени. Има планове проектът да се отдели като самостоятелна компания под шапката на холдинга Alphabet, който притежава всички бизнеси на Google. След това ще се даде повече фокус върху завършването на основната част от проекта до края на годината. Плановете за премахване на волана и педалите остават, но за по-далечното бъдеще.