Още по темата

BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company и Volkswagen Group с Audi и Porsche стартираха съвместното предприятие IONITY, което ще разработи и въведе мрежа от станции за високоскоростно зареждане High-Power Charging (HPC) за електрически автомобили в Европа.

С пускането на близо 400 HPC станции до 2020 г., IONITY ще направи пътуването на дълги разстояния по-лесно и ще отбележи важна стъпка в развитието на електрическите автомобили.

Общо 20 станции ще отворят още тази година, разположени на централни пътища в Германия, Норвегия и Австрия на разстояние от 120 км, с партньорството на Tank & Rast”, “Circle K” и “OMV”. През 2018 г. мрежата ще се разшири с повече от 100 станции, всяка от които ще даде възможност на множество клиенти, собственици на различни марки автомобили да зареждат едновременно.

С капацитет от до 350 kW на всяка точка на зареждане, мрежата ще използва европейския стандарт за зареждане Combined Charging System, за да намали значително времето за зареждане в сравнение със съществуващите системи.

Партньорите, BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company и Volkswagen Group, имат равен брой акции в съвместното предприятие, докато другите автомобилни производители са поканени да разширят мрежата.

Седмица след създаването на компанията Е.ON обяви стартирането на своя „ултра бърза” мрежа от зарядни станции.

IONITY иска да изгради 400 станции в Европа, докато E.ON иска да направи 10 000 зарядни точки до 2020 г. Все още не е ясно колко ще са станциите, но при минимум 6 зарядни точки на станция, мрежата на E.ON ще е доста по-голяма от тази на IONITY. Подобно на последните, E.ON също говори за заряд с мощност между 150 и 350 kW.

Ако се зарежда с 350 kW, то един автомобил ще може да бъде зареден за 20-30 минути с достатъчно заряд за изминаване на до 400 км.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

Още новини може да откриете на нашата Facebook страница ТУК

Откриха ли Светия Граал за електромобилите

Tesla Model S замърсява косвено повече от Mitsubishi Mirage

Американски мускули в най-чистата им форма: Chevy Corvette ZR1