Още по темата

Водещият турски автомобилен производител Tofas Türk Otomobil Fabrikasi A.Ş., разработва съвместно с Fiat Chrysler Automobiles SpA и Koç Holding A.Ş. два нови модела леки коли, хечбек и комби, предназначени за износ.

Основната проектантска дейност ще се извърши в лабораториите и технологичния център на Tofas в северозападния турски град Бурса. Освен това в проекта ще участват и турски университети, като целта е колите да разполагат с най-новите технологии в цялата автомобилна индустрия

Проектирането на автомобилите вече получи международно финансиране от Европейската банка за възстановяване и развитие. Тя отпусна синдикиран заем от 200 млн. евро за целта, съвместно с HSBC Bank PLC и Bank of America Merrill Lynch.

Финансирането от ЕБВР също така ще покрие инвестициите в технологична линия за производство на 700 000 превозни средства в периода 2016-2022 г. в завода на Tofas в Бурса.

Турската компания планира да наеме повече млади хора и жени в доминираната от мъже автомобилна индустрия в страната.

Ченгиз Еролду, изпълнителен директор на Tofas, коментира, че компанията има цялостен нов подход към иновациите. Той се отнася до продуктите и услугите, бизнес практиките и организационните решения. Освен това се променя и политиката по заетостта и се ускорява изследователската и развойна дейност.

Развитието на автомобилната индустрия е един от основните приоритети и на управляващата досега в Турция Партия на справедливостта и развитието, която според предварителните резултати печели 49% от гласовете на преминалите в неделя парламентарни избори.