Още по темата

Силна експлозия избухна в източния турски град Елязъг, съобщи телевизионният канал „Хабер тюрк”.

Най-малко 6 са загинали, а над 146 са ранените при атентата, извършен с коли бомби, съобщиха източници от силите за сигурност. 14 души са в критично състояние.

Инцидентът е станал близо до сграда на полицията. Според свидетели на мястото са пристигнали много линейки. Болниците в града са започнали кампания за кръводаряване.

Терористите взривили коли-бомби в центъра на града, в непосредствена близост до местното полицейско управление. Дърветата, намиращи се пред сградата са били изкоренени от силата на експлозията. Взривовете избухнали пред входа и в градината пред полицейското управление.

По-рано днес най-малко трима души загинаха, а повече от 71, в това число и цивилни, бяха ранени при експлозия на кола-бомба пред друго полицейско управление в град Ван, в източната част на Турция, съобщи Анадолската агенция.

„Има 71 ранени, трима от тях са в сериозно състояние, а 17 са полицейски служители“, заяви провинциалният лидер на управляващата „Партия на справедливостта и развитието“ Захир Соганда. Всички загинали са цивилни граждани.

Пострадалите са транспортирани в близки болници. Полицията издирва заподозрени за експлозията.

Колата, пълна с експлозиви е била взривена пред полицейско управление в провинция Ван, недалеч от границата с Иран.

За момента нито една от действащите в района терористични групировки не е поела отговорност за експлозията.

Полицаите са успели да арестуват на мястото на взрива ранен предполагаем атентатор, заподозрян, че е закарал колата-бомба.

Град Ван е със смесено турско-кюрдско население и е популярен туристически обект, като досега не беше обект на подобни нападения.

Кола-бомба се взриви в Турция, седем загинали 

Давутоглу: Турция е в средата на огнен пръстен

Турция е под обсада