Още по темата

Берлинската полиция предприе хайка за залавянето на четирима затворници, извършили дръзко бягство от един от затворите в германската столица.

Полицията предполага, че извършеното тази седмица бягство от затвора "Пльоцензе" е било добре планирано, като самото бягство наподобява сценарий на филм.

Мъжете избягали през бетонна стена и после преодолели ограда с бодлива тел, посочи Михаел Райс, говорител на областните правосъдни власти.

Преди това, по-рано през деня затворниците, както обикновено, се били явили на работа в работилница в затвора, посочиха властите.

Засега остават неясни няколко обстоятелства около бягството, включително дали затворниците са имали съучастници, които да са им помогнали, какви помощни средства са използвали и как са останали незабелязани от надзирателите.

Властите отбелязаха, че външната страна на оградата с бодлива тел е непокътната. По официални данни в затвора, който се намира северозападно от центъра на града, има 362 затворници.

Комплексът датира от времето на нацизма, когато бил построен затвор за около 3000 затворници, сред които били и замесените в неуспелия опит за покушение срещу Хитлер от 20 юли 1944 г.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК