Още по темата

Френската столица е известна не само с романтиката си, историята и величието си, под блясъка се крият и други неща – например плъхове и боклуци.

Париж заринат в боклук в навечерието на Евро 2016

Парижaни живеят с плъхове от основаването на града. Привечер те могат да бъдат забелязани в целия град, дори и на най-известния булевард в света, Шанз-Елизе, докато се промъкват през тротоара. Има ги и дори в метрото, където може да изскочат на платформата, търсейки храна, оставена от пътниците, или бездомните, които прекарват нощта в метрото. Най-често те се придържат към канализацията, но напоследък започват да се появяват на повърхността, привличени от случайно или дори умишлено хвърлени храни. Друга причина са големите нива на замърсяване в града.

Но проблемът ескалира,

в момента е засегнал най-силно сградите на Министерство на вътрешните работи. Управниците са се принудили да използват нестандартен метод за борба с тях. Министерство на външните работи.

наело по официален ред две котки, които да им помогнат в неравната битка.

За последно подобен проблем имаше през 2016-та. Тогава пет парка бяха затворени, а кризата с боклука - безпрецедентна. По данни на общината градът е бил пълен с 4 милиона гризачи. Причината за необичайно високия им брой беше увеличаването на отпадъците.

Тогава имаше предупреждение да не се хранят гълъбите, защото често плъховете се хранят с въпросните остатъци. Гризачите дори са променили обонянието си в следствие на многото боклуци. Кофите в града, както и канализационните системи са са реконструирани, за да се предотврати навлизането на плъхове, но това се оказва само временно решение.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.