Още по темата

Турският президент Реджеп Ердоган призова страната и Аллах да помогнат за изцелението на легендарния щангист Наим Сюлейманоглу.

По време на церемония по дипломирането на випуск от полицейската академия в Истанбул, държавният глава посочи, че спортистът се нуждае от спешна чернодробна трансплантация, съобщaва „Хюриет” (Hurriyet)

„Бих искал да ви напомня за посланието на Наим Сюлейманоглу по целия свят и тук. Както знаете, той е в болница поради много тежка цироза и чернодробна недостатъчност.

Състоянието му е критично. И казват, че надеждата за него е само спешна чернодробна трансплантация. Искам да съобщя това най-вече на нашата нация.

Вярвам, че Наим Сюлейманоглу е добре познат по света и в Турция, но изглежда, че все по-малко хора се интересуват от спорта. Наим Сюлеймонулу спечели страната. Пожелавам му изцеление от Аллах”.

Преди 2 дни беше съобщено, че легендарният щангист е в медикаментозна кома и в изключително тежко състояние. Според лекарите той се нуждае от спешна трансплантация на черен дроб.

СПОРТ Gong.bg