Още по темата

Големият холивудски продуцент Харви Уайнстийн беше изваден от борда на директорите на неговата „Уайнстийн къмпани” (Weinstein Company).

Причината за това са разследвания за упражняван от него сексуален тормоз върху актриси и други жени.

ВИЖТЕ В ГАЛЕРИЯТА НИ ХАРВИ УАЙНСТИЙН - ХОЛИВУДСКАТА АКУЛА, КОЯТО НЕ ОЦЕЛЯ

"В светлината на новитe информации, които излязоха през последните дни за лошо поведение на Харви Уайнстийн, директорите на Weinstein Company - Робърт Уейнстийн, Ланс Maйеров, Ричард Кьонигсбърг и Тарак бен Омар – решиха и информираха Харви Уейнстийн, че работата му в компанията е прекратена. Решението влиза в сила незабавно”, гласи съобщението на американската компания, основана от Харви и брат му Робърт (Боб). 

Продуцентът бе уличен преди 3 дни в разследване на „Ню Йорк Таймс”.

Сред пострадалите жени са знаменитостите Ашли Джъд и Роуз Макоугън. Те и други потърпевши твърдят, че Уанстийн се е опитвал да ги масажира, принуждавал ги е да го гледат гол и е обещавал подкрепа в кариерното им развитие в замяна на сексуални услуги.

След разкритията филмовият магнат се извини и обяви, че излиза в отпуск.

Кои са любимите филми на Мартин Скорсезе

Кой филм е бил хит в годината ви на раждане

Освен „Уайнстийн къмпъни” братята са създатели и на „Мирамакс”, като двете продуцентски къщи правят някои от най-големите холивудски хитове в последните десетилетия, награждавани с „Оскар”, „Златна палма” в Кан и други награди.

Холивудският продуцент Харви Уайнстий, който беше изгонен от собствената си компания заради обвинения в сексуален тормоз над актриси и други жени
Холивудският продуцент Харви Уайнстий, който беше изгонен от собствената си компания заради обвинения в сексуален тормоз над актриси и други жени Източник: EPA/БГНЕС

Харви е женен за Джорджина Чапман – английска модна дизайнерка и актриса. Това е вторият му брак.

Чапман отказа да коментира обвиненията срещу мъжа й.