Още по темата

Последните санкции на ООН срещу Северна Корея са „акт на агресия“ и са равнозначни на пълна икономическа блокада над страната, заявиха от Министерството на външните работи на Северна Корея в неделя, заплашвайки да накажат тези, които са подкрепили мярката, предава Ройтерс.

ВИЖТЕ В СНИМКИ 10 НЕЩА, ЗА КОИТО МОГАТ ДА ВИ УБИЯТ В СЕВЕРНА КОРЕЯ

"Напълно ужасени от нашите постижения във великата историческа кауза на завършване на ядрените сили на страната, полагат все по-отчаяни усилия да наложат най-строгите санкции в историята и да засилят максимално натиска срещу нашата страна", се казва в изявлението.

Във видеото по-горе вижте безумията, които съществуват само в Северна Корея

"Ще укрепим допълнително нашите сили за защитно ядрено възпиране, целящи да прекратят американските ядрени заплахи, изнудване и враждебни действия, като създадем практически баланс на силите със САЩ", добавя външното министерство на КНДР.

САЩ отстъпи пред КНДР, Пхенян със заплаха: Ще изпитате болка

Когато САЩ изравни Северна Корея със земята

Ким Чен-ун устрои празненство за ядрените учени

"Ако САЩ искат да живеят в безопасност, трябва да се откажат от враждебната си политика към КНДР и да се научат да съществуват съвместно със страната, която която притежава ядрени оръжия", се подчертава в изявлението, цитирано от Йонхап.

"Те трябва да разберат също, че надеждата нашата страна да се откаже от ядрените оръжия, които развихме и завършихме с всякакви трудности, е илюзия", заявява министерството.

Съветът за сигурност на ООН единодушно наложи нови санкции срещу Северна Корея в петък за последните й ракетни изпитания. Рестрикциите целят да спрат ограничат доставките на петролни продукти и суров петрол в страната и да предотвратят изпращането на средства в Северна Корея от нейни граждани, които работят в чужбина. 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.