Още по темата

Час преди втория дебат с Хилари Клинтън Доналд Тръмп се срещна с няколко жени, обвинявали бившия президент Бил Клинтън, че им е правил сексуални предложения, предаде Асошиейтед прес. Агнецията определя постъпката му като смайваща безочливост. 

Това е и най-ясният знак досега, че кандидатът на републиканците 

използва извънбрачните забежки на бившия президент,

за да се опита да отклони вниманието от собствените му обидни изказвания за жени. Тръмп е подложен на огромен натиск в своята Републиканска партия след публикуването на видео от 2005 г, в което казва, че неговата слава и известност му позволяват да прави каквото си иска с жените.

Вижте снимки от кампанията на Доналд Тръмп

Срещата на Тръмп с четирите жени - Пола Джоунс, Кати Шелтън, Хуанита Броудрик и Катлийн Уили, е била заснета и в конферентна зала в хотел. 

Някои от жените, седнали около него, отправиха резки обвинения към семейство Клинтън.

"Г-н Тръмп може да е казал някои лоши думи, но Бил Клинтън ме изнасили,

а Хилари Клинтън ме заплашваше. Според мен не може да има никакво сравнение", каза Броудрик, която преди 17 години обвини Бил Клинтън, че я изнасилил през 1978 г. Заведеният от нея съдебен иск срещу него бе отхвърлен и не бяха предявени никакви обвинения, а Бил Клинтън отрече твърденията й, посочва АП.

Предизборният екип на Хилари Клинтън заяви, че с този ход той се опитва да внесе объркване.

Триминутният видеозапис от 2005 г. е на разговор зад кадър между водещия Били Буш и Тръмп, тогава на 59 години, който разкрива с гордост и с вулгарни изрази как се възползва от жените.

„Когато си звезда, те ще ти позволят да направиш всичко. Да ги хванеш за п…та. Можеш да правиш, каквото си поискаш.”, обяснява той.

Това видео предизвика и актьора Робърт Де Ниро, който се показа в невиждана досега светлина. 

Тръмп излъгал 58 пъти на дебата с Клинтън

Вижте тук и снимки от първия дебат, в който Тръмп и Клинтън кръстосаха шпаги, взеха си семействата

Оливър Стоун: САЩ избират президент между войнолюбец и луд

Син на Тръмп сравни бежанците с отровни бонбони

Този ход на Тръмп отклони вниманието от самия предизборен дебат, в началото на който двамата кандидати не си стиснаха ръцете. В края му обаче последва ръкостискане.

Дискусията започна в 20:00 часа местно време, във Вашингтонския университет в Сейнт Луис (щата Мисури), и продължи 90 минути. Половината от въпросите задава публиката, а другата половина - модераторите. Кандидатите имаха по две минути, за да отговорят и една минута, за да реагират на изказванията на опонента.

По данни на проведеното от CNN допитване, 57% от запитаните са посочили за победител Клинтън, 34% - Тръмп. При първия дебат 62% от анкетираните определиха Клинтън като победител, а 27% - Тръмп.