Още по темата

Високопоставеният член в екипа на президента на САЩ Доналд Тръмп в Белия дом, Роб Портър, подаде оставка, след като двете му бивши съпруги го обвиниха в домашно насилие.

От Белия дом излязоха с изявление, че Портър категорично отрича обвиненията и продължава да се ползва с доверието на президента Тръмп и неговия екип, но ще напусне поста си за неопределен период от време.

Неговата оставка идва след статии в „Дейли Мейл“ и „Интърсепт“, в които бившите съпруги на Портър – Колби Холдърнес и Дженифър Уилълби, го обвиняват във физически и психологически тормоз.

На две снимки Холдърнес е с насинено око, което според нейните твърдения е резултат от удар от бившия й съпруг.

От „Интърсепт“ твърдят, че ФБР са били наясно с тези обвинения, след като са правили проверка дали Портър може да работи с класифицирана информация, свързана с работата му в Белия дом.

Началникът на кабинета в Белия дом Джон Кели заяви, че е „шокиран“ от обвиненията и че „няма никакво място за домашно насилие в нашето общество“.

„Стоя зад предишните си думи си относно Роб Портър, познавам го от момента, в който встъпих в длъжност като шеф на кабинета в Белия дом. Смятам, че всеки човек има правото да защити репутацията си. Приех неговата оставка днес и ще се опитам да осигуря бърз и безпроблемен преход“, каза още Кели.

Портър не е от най-известните приближени служители на Тръмп, но често можеше да бъде забелязан на различни събития извън Вашингтон заедно с президента. През изминалия месец той участваше дейно в организацията на срещата на Тръмп с бизнес лидери в Давос, Швейцария.

„Президентът и шефът на кабинета в Белия дом имат пълно доверие в качествата на Портър“, каза главният говорител на Белия дом Сара Хъкаби Сандърс. Тя прочете и изявление от Портър, в което се казва, че „тези абсурдни обвинения просто не отговарят на истината“. Сандърс добави още, че не желае да се замесва в координирана кампания, която цели да окаля имиджа на Белия дом и президента Тръмп.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още интересни новини последвайте страницата ни в Instagram