Във Филаделфия започна Националният конгрес на Демократическата партия, по време на който официално ще бъде издигната кандидатурата за президент на Хилари Клинтън .

Очаква се това да се случи в четвъртък.

Демократите представиха проекта за своята политическа платформа, която представлява документ от 50 страници.

В проекта е включен отделен раздел за Русия като се отбелязва, че страната е готова да си партнира с Путин, „когато това пряко отговаря на американските интереси“.

Сред най-важните външнополитически въпроси се изтъква проблема с КНДР, Иран, Сирия и опасността от страна на терористичната групировка „Ислямска държава“.

Във вътрешнополитически аспект Демократическата партия се застъпва за повишаване на минималната работна заплата, отмяна на смъртното наказание, реформа на „Уолстрийт“, по-активна защита на правата на жените и децата.

Клинтън е „за“ създаване и на нови зони за свободна търговия с други страни.

Кандидатурата й срещна силна подкрепа и от досегашния й вътрешен съперник Бърни Сандърс, както и от Мишел Обама, която коментира, че „има само един човек, на който аз бих доверила тази длъжност. Само един човек, който според мен притежава необходимите качества, за да стане следващият президент на САЩ. Този човек е Хилари Клинтън“, категорична е настоящата първа дама на САЩ.