П о традиция Коледа се свързва с богато отрупана трапеза, в чийто център е добре приготвено свинско месо.
И ако все още се чудите как да приготвите месото тази година ви предлагаме да изпробвате тази рецепта.
Необходими продукти:
1 цяло парче свински котлети (с 6 ребра)
300 мл сок от ябълки
3 с. л. дижонска горчица
2 с. л. кафява захар
1 с. л. сос „Уорчестър“
1 с. л. соев сос
сол и черен пипер на вкус
за гарнитурата:
2 връзки праз (бялата част)
4 скилидки чесън
4 стръка мащерка
50 мл зехтин
2 с. л. сок от лимон
1 с.л. мед
сол и черен пипер на вкус
Всички стъпки за приготвянето на глазирано свинско печено вижте в нашата ГАЛЕРИЯ
Още вкусни рецепти:
Нашенско: Яхния със свинско и лук
Да си приготвим свински филенца на тиган
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!