Още по темата

След като ви разказахме, че български играчи успяха да се класират за участие на Световните финали на Intel Extreme Masters, едно от най-големите е-спорт събития тази година, нека ви разкажем и кой е Живодар ‘Zhivosaurus’ Бахнев - момчето, което ще представи себе си и страната ни на 5 Март в Катовице.

Zhivosaurus доказва, че българските геймъри са способни да се състезават рамо до рамо със световните играчи, а тази година дори успя да влезе в топ 100 на европейския сървър на играта.

20-годишният участник се превърна в един от успешните родни състезатели и вече има стабилна фен база.

Комбинацията от бърза логическа мисъл и способността да предвижда ходовете на опонента му помогна да се нареди до талантливи имена от европейската Hearthstone сцена, където битките с разменяеми вълшебни карти са безмилостни.  

Участието на Hearthstone Legendary Series е връх в спортната кариера на Zhivosaurus. Той ще се изправи срещу състезатели от Испания, Канада и Русия пред хиляди души публика.

Участникът стана част от състезанието на втората европейска квалификация, в която се включиха повече от 1000 играчи и която той завърши на трето място.

Третата позиция се оказа достатъчна за българския играч и той спечели една от осемте квоти за състезанието с $10 000 награден фонд и 42 HCT точки, които ще бъдат разпределени между участниците.  

„Когато участвам в турнири опитвам да свеждам въодушевлението си до минимум и да не мисля за това колко близко съм до някакъв успех, защото лесно можеш да останеш силно разочарован в игра като Hearthstone, която има голям random фактор и понякога просто изисква късмет. Независимо от резултата съм сигурен, че IEM Катовице ще  бъде изключително приятно изживяване“, сподели Zhivosaurus.

Zhivosaurus няма голям опит в електронните спортове, но оставя следа на всяко състезание, в което участва.

Зад гърба си има второ място на Let’s Play Winter, както и участие на Winter Preliminaries – турнир, част от световното турне на състезателния Hearthstone, който събра 150-те най-силни европейски играчи от изминалите сезони. 

А ще отбележи ли първата си голяма победа, ще стане ясно съвсем скоро.

Не пропускайте да следите събитието онлайн от 4 до 6 март в най-големия сайт за видеосподеляне в България Vbox7.com тук: http://vbox7.com/ESL2016