Б ритански учени обясниха защо манджите на мама винаги ни се струват най-вкусни - защото са приготвени с любов, пише в. "Дейли мейл".
Изследването било поръчано от английската фирма за замразени храни.
Установило, че 58 процента от участниците в експериментите намирали храните за по-вкусни, когато са сготвени с търпение и любов.
Вижте как да комбинирате храните правилно в нашата галерия
Храните, които предотвратяват връщането на килограмите след диета
Доброволците за тестовете били разделени на две групи, на които била сервирана една и съща коледна вечеря, но в съвсем различна обстановка.
Eдните консумирали храната в празничен декор, като им било съобщено, че ястията са били приготвени от вещи майстори по специални домашни и семейни рецепти.
Защо месото наистина е смъртоносно
Храните, които ни правят по-здрави през хладните дни
На втората група били предоставени същите блюда, но в много по-спартанска обстановка и без никакви обяснения.
След консумация участниците трябвало да дадат вкусова оценка на сервираните неща.
От получените данни станало видно, че първата група била убедена, че храната им се е сторила по-вкусна и и дали оценка 4,3 по петобалната система.
Втората група я оценила значително по-ниско 3,4!
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!