Още по темата

"Музиката е по-възвишено откровение от всяка мъдрост и философия" , казват, че така я определя Лудвиг ван Бетовен.   

В края на март, 24-ти (събота) от 19 часа в зала България ще зазвучи най- известната симфония на Бетовен, но в непозната досега светлина. От Фортисимо Фамилия са подготвили един различен концерт за възрастни, „Бетовен, Девета симфония“.   

Концертът ще разкрие детайли от живота и тайни от силата на музиката на Бетовен. Организаторите го наричат “образователен”, с което разкриват, че публиката ще научи любопитни и не толкова популярни факти от живота на композитора.

Освен това зрителите ще погледнат какво се крие в задкулисието на композицията на една от най- изпълняваните симфонии на Бетовен, Симфония #9,  което ще им помогне да я чуят по- задълбочено.   Завладяващият актьорски талант на Ана Пападопулу и Валентин Ганев ще бъде вплетен в едно с интересно подбрана мултимедия. Голямата музикална палитра на Софийския филхармоничен оркестър ще дирижира маестро Максим Ешкенази. А гласовете на Национален филхармоничен хор „Светослав Обретенов“ ще разпръснат величието си в зала България.  

Билети за концертите на "Фортисимо Фамилия", могат да бъдат закупени на касите на Софийска филхармония, както и онлайн на www.eventim.bg , www.ticketsbg.com