Още по темата

Пореден скандален клип с насилие от ученици към момче се разпространява в социалните мрежи. Насилниците са на 16 и 17 години, а жертвата им - на 15. 

На него се вижда как момче си сваля панталоните и си търка задните части в лицето на връстник, докато друг го държи. Случаят е от Пловдив и идва по-малко от месец след предишно скандално видео, на което две момичета бият и събличат чисто гола тяхна съученичка, като причината е спор за момче - Кадри от жестоката гавра тук

Регионалният инспекторат по образование в Пловдив се самосезира, а днес вече

двете момчета насилници - на 17 и 16 години, 

са задържани в полицията. Те са в ареста на 3-то Районно управление заради хулиганска проява, предаде Дарикнюз. Срещу тях са повдигнати обвинения за хулиганство. 

Проведени разговори с родителите на един от участниците в клипа. На другия от тях родителите са в чужбина и предстои да бъдат уведомени за случилото се.

Затвор до две години, пробация или обществено порицание са възможните наказания за двамата. 

По случая е започната проверка по чл. 325 ал.1 от Наказателния кодекс за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред. Случаят се следи от Районна прокуратура- Пловдив. 

До момента е установено, че на 25 септември 2016 г. в Пловдив, в район „Северен”  

– в парк в междублоково пространство, Д.Ф. и И.З. срещнали 15-годишния А.С., на 15 г., който бил там със свои познати.
 
В съобщението на прокуратурата се казва още, че двамата провели разговор с А.С., при който му отправили подигравателни реплики. След това извършили непристойни действия спрямо него, които били заснети с мобилен телефон от друго лице. Видеоклипът впоследствие бил разпространен в интернет. Установено е, че Д.Ф. и И.З. и преди отправяли обиди към пострадалото дете.
 
По делото са снети обяснения от двамата извършители, пострадалото момче и други свидетели.
 
Още вчера са били изпратени писма до МВР, Държавната агенция за закрила на детето, Агенцията за социално подпомагане, с които ги уведомяваме за случая, съобщи в Министерството на образованието и науката началникът на РУО-Пловдив Иванка Киркова. Тя е изискала и доклади от директорите на училищата, където се обучават насилниците, за фактите и обстоятелствата около случая.

След като проверките приключат от Управлението по образование се ангажираха да бъдат приложени най-строгите наказания за насилниците от видеото, каза още Киркова.

Преди близо три седмици друго видео, заснето до мола в столичния "Люлин", предизвика вълна от гняв. Той е заснет от две момичета, на по 14 години, които карат тяхна връстничка да се съблече чисто гола, удрят я и я ритат, и й казват, че това видео ще се появи в интернет.