Още по темата

Днес Софийска градска прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу Стефан Станев. Той е обвинен за това, че умишлено е умъртвил Виола Николова. Той е обвинен и за притежание на наркотици.

В нощта на 22 юни 2017 г. обвиняемият и жертвата били в дома си. Николова споделила, че е изморена и легнала в стаята обособена за спалня, за да си почива. Станев стоял пред преносим компютър и четял във „Фейсбук“. В един момент той решил да изпие една бира, след което взел „екстази“, после употребил и марихуана. Разходил се до спалнята, видял че Николова лежи, но не спи и решил, че нещо я притеснява, съобщава Софийска градска прокуратура.

Убиецът на Виола наръгал съкилийник с химикалка

Задържаният за убийството на жена в София не съжалява

Бившата съпруга на Стефан: Прости ми, Виола, прости ми, че не те опазих!

Опитал се да я заговори и когато тя не му отвърнала започнал да удря с ръце и с метален стик за голф по стената, след което застанал до леглото, където лежала Виола, вдигнал стика за голф над главата си – в този момент тя уплашена и плачейки извикала: „Извинявай ,съжалявам, моля те спри ,недей”, но Станев нанесъл силен удар със стика за голф по главата ѝ, в областта на лявата слепоочна орбитална област.

С него той й причинил открита тъпа черепно-мозъчна и лицева травма. След удара стикът за голф се счупил като в ръката на Станев останала металната му дръжка.

Виола започнала да губи много кръв, но дишала, виждала и чувала. В този момент той преместил тялото ѝ от спалнята на земята и я ударил втори път по главата със счупения метален край от дръжката на стика за голф, с което ѝ причинил нова лицева травма. Започнал и да я души.

След като се отказал от тези си намерения, станал взел от кухнята кухненски назъбен нож с дължина на острието 20 см. Върнал се в спалнята и в момент, в който Виола все още имала сърдечна дейност и съзнавала какво се случва с нея започнал да нанася пробождащи и режещи удари във врата ѝ. После взел друг кухненски нож, с който пробол в дълбочина от 3 см. гърба на Виола, в дясно от гръбначния стълб. Станев бил решен да довърши започнатото и взел трети нож, с който нанесъл удар в шията на пострадалата, като острието на ножа останало забито в шията ѝ, а пластмасовата дръжка на ножа в ръцете му.

Когато установил, че Николова не диша, Стефан Станев завил мъртвото ѝ тяло със завивката от леглото, поставил плюшена играчка - котарак върху трупа ѝ и отишъл в съседната стая, изпушил една цигара марихуана и пуснал да слуша музика.

Сутринта Станев позвънил на своя приятелка и я поканил в дома си за да поговорят. Когато тя пристигнала обвиняемият я посрещнал пред блока и заедно се качили в апартамента му.

Когато тя го попитала къде е Виола, Станев не отговорил. На въпрос, какво са правили предната вечер, той със знак и движение на ръката показал на приятелката си как прерязал гърлото на пострадалата, а след това спокойно и хладнокръвно заявил: „Аз я убих“.

Обвиняемият я отвел до стаята, където приятелката му видяла трупа на Виола Николова.  След кратък разговор за извършеното, наказанието за това престъпление, разбирането от страна на близките му и това, че не иска да се предаде на полицията, приятелката му си тръгнала.

В следобедните часове обвиняемият отпътувал с личния си автомобил за гр. Созопол.

Станев бил задържан от полицията същия ден около 21:30 ч. в близост до яхтено пристанище в крайморския град.

Непосредствено след задържането му е извършено токсикологично изследване, което е установило комбинирана употреба на наркотични вещества - амфетамин, екстази, марихуана и кокаин.

От назначените по делото физико химична и оценителна експертизи, се установява, че тегло и съдържание на наркотичните вещества намерени в дома на Станев са от вида на амфетамините и са на обща стойност 502,70 лв.

Назначената комплексна психолого психиатрична експертиза установява,че Станев страда от личностово разстройство и синдром на зависимост от психоактивни вещества. Към момента на извършване на деянието обаче обвиняемият е разполагал с психическа годност да разбира свойството и значението на постъпките си и да ръководи действията си и към този момент не се е намирал в психотично състояние.

Интензитетът проявен от Станев явно надхвърля необходимото за причиняване на смърт и сочи допълнително лично отношение към жертвата, съдържащо изключителна ярост и ожесточение и формират и категорично наличието на признака - особена жестокост.

Стефан Станев е с мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК