Още по темата

Адвокат Николай Кокинов – бивш градски прокурор и криминалистът Ботьо Ботев коментираха в „Здравей, България“ по NOVA случая с отвличането на Адриан Златков и фактът, че всички задържани бяха пуснати под гаранция от съда поради липса на доказателства.

Според прокуратурата Ивайло Борисов-Ториното, Здравка Стефанова, Георги Джамбазов и Мартин Марков са осигурявали СИМ карти и автомобили за похитителите.

Цацаров: Подозираме кой е поръчал отвличането на Златков

Съдът пусна Ториното срещу 10 хил. лв. гаранция

На въпрос провал ли е това, Кокинов отговори:

„Без да използвам този израз, мога да кажа, че съдът заключи, че няма обосновано предположение за наличие на достатъчно данни за съпричастността на тези хора към това обвинение.

Факт е, че явно оперативни данни и доказателства са различни неща и който ги събира, би следвало да отчита това и да иманеобходимата доза внимание и подготовка, когато ги изнася на такова място като съда. Трябва да си подготвен. В случая нещата не се получиха“.

Ботьо Ботев пък коментира: „Не считам, че това е провал. Всяка една работа е съпътствана с някои неудачи. По този случай явно са получени някакви данни, някаква информация. Тази информация е съществена и доста неща са изяснени и проверени.

Мисля обаче, че още първоначално в случая не е оценена достатъчно цялата информация и ситуация и

прибързано е взето решението за задържането на тези лица.

Не мога да кажа дали са виновни или невинни“.

Целия разговор вижте във видеото горе.

25-годишният Адриан Златков беше отвлечен на 30 август, като колата му беше открита изоставена, в близост до семейната къща в с. Герман. Баща му е собственик на голяма софийска автокъща - "Софавто" Тони Златков.

Синът му е бил оставен в Искърското дефиле в посока Самоков след плащането на откупа. Оттам са го качили случайно минаващи хора, които са го закарали до бензиностанция в Горубляне. Адриан бил с маска на главата, не е видял откъде идва, нито с каква кола е бил транспортиран. Младият мъж не е видял и хората, които са го отвлекли.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още интересни новини последвайте страницата ни в Instagram.