Още по темата

Районната прокуратура в Ловеч е внесла обвинителен акт срещу 24-годишния Ален - втория шофьор в катастрофата край Лесидрен на 11 август миналата година, в която загинаха 16-годишните Велислава Цанкова и Марино Цветанов, а 15-годишната Петя Божкова е със средна телесна повреда.

Общо четири деца бяха блъснати при автомобилна гонка от Филип Михайлов - Окръжният съд в Ловеч постанови осем години затвор при строг режим и лишаване от правоуправление за срок от десет години.

Обвинението срещу Ален е за това,

че не се е притекъл на помощ на Велислава и Марино, която е могъл да им даде без опасност за себе си или за другиго, съобщават от Апелативната прокуратура във Велико Търново.

Миналата година, около 17.00 часа група деца решили да отидат пеша до "Съева чешма", в близост до с. Лесидрен. На ляв завой с превишена скорост, единият от водачите при гонката – 28-годишният Филип, изгубил контрол над автомобила си, навлязъл в банкета и ударил децата. Водачът, причинил инцидента, е дал отрицателна проба за алкохол. Той бе задържан в ареста в Ловеч. Според бабата на трагично загиналата Велислава двамата млади мъже, участвали в гонката, редовно се състезавали по тесния път, където е станала и катастрофата.

Шофьорът от Лесидрен: Бях на неправилното място

Шофьорът, убил децата край Лесидрен, не се яви в съда

Докато вървели в колана по двама, децата видели лек автомобил "Ауди 80", който се е движел бързо, а зад него и лек автомобил "БМВ 325", управляван от обвиняемия Ален А., който започнал да изпреварва "Ауди"-то. След изпреварването "БМВ"-то не се е върнало в лента за движение, а водачът е карал по средата на пътното платно и по този начин преминал покрай децата. Непосредствено след това Марино, Велислава и Петя били блъснати от втория автомобил "Ауди".

Въпреки че е видял това, обвиняемият не е спрял веднага при пострадалите.

Няколко минути по-късно се е върнал, видял е, че две от децата са пострадали много сериозно, но е казал, че отива да закара колата, тъй като нямала гражданска отговорност и е тръгнал към селото.

Предстои насрочване на делото за разглеждане в съда.