Още по темата

23-годишният Виктор Иванов, задържан и обвинен за убиството на баща си - бизнесмена Иван Христов, е четвъртокурсник в Академията на МВР, съобщи Дарик.

Бизнесмен е намерен убит в дома си

Днес пред съда той каза, че иска да се прибере в дома си, за да се грижи за болната си майка и по-малката си сестра, но отказа да коментира дали той е извършил престъплението.

Адвокатът му Анна Василиева заяви, че срещу Иванов е оказан психически натиск от разследващите, а прокуратурата не е изложила никакви аргументи за задържането му.

"Правата му са нарушени и то много сериозно. Върху него има упражнено полицейско насилие, психическо, а не физическо. Това момче е подложено на изключителен стрес. Бил е часове без адвокат, в момент, в който разписва документи. С всички законови средства ще се боря докрай това момче да бъде оправдано", добави Василиева.     

Окръжният съд в Ловеч наложи постоянна мярка "задържане под стража" на Виктор Иванов с мотивите, че са налице доказателства, че е извършил престъплението и има реална опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление.

Определението може да се обжалва в тридневен срок пред Апелативен съд - Велико Търново.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуално съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram