Още по темата

Военно-апелативният съд уважи протеста на военните прокурори и постанови нова, по-тежка мярка за неотклонение за бившия директор на Националната разузнавателна служба –генерал-лейтенант Кирчо Киров.

Припомняме, че през януари Софийски военен съд наложи на Кирчо Киров наказание 15 години лишаване от свобода и конфискация на половината от притежаваното имущество. Причината - в периода от 2007 г.  до 2011 г. като  директор на НРС, в съучастие със свой подчинен началник отдел, е присвоил от бюджета на службата валута-евро и щатски долари в особено големи размери, равняващи се на повече от 5 100 000 лв. като случаят е особено тежък.

Присъда от 15 години затвор за ген. Кирчо Киров

Нова присъда за бившия шеф на разузнаването

Поради тежестта на извършеното престъпление и размера на наложеното наказание, със свое определение военно-апелативните съдии са преценили, че съществува опасност подсъдимият да се укрие и измениха мярката за неотклонение на генерал Киров от „парична гаранция“ на „домашен арест“.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини последвайте страницата ни в Instagram.