Още по темата

Народният представител от ДПС Александър Методиев, по-известен като Бат Сали, отива на съд. Той е обвинен за хулиганство и противозаконно пречене на орган на властта да изпълни задълженията си.

На 1 май тази година на входа на град Костенец Методиев изпреварва неправилно и не се подчинява на полицейска палка. Малко по-късно през същото място преминава бус, който превозва футболният отбор на град Самоков. Спрян е за проверка, един от пътуващите е без документи. На мястото пристига и Методиев, който започва да размахва

депутатската си карта и да се държи непристойно,

като заплашва полицаите. След което Методиев звъни на шефа на РУП – Костенец. Той му отвръща да остави полицаите да си вършат работата. Така преди месец се стигна до повдигане на обвинение.  

След като получи обвиненията, депутатът предпочете да мълчи. 

„Не съм размахвал депутатската си карта , но съм се легитимирал, дал съм си депутатската карта на съответния мним служител от МВР, за да удостоверя, че съм депутата и в качеството си на такъв искам информация”, каза преди два месеца Методиев за NOVA.

Бат Сали: Защо КАТ спира само мургави водачи? 

Окончателно: Бат Сали вече е без имунитет

Името на Методиев не за първи път влиза в полезрението на медиите, a най-големият скандал бе за неговото частно енерго в махалата в Самоков.

През 2014 г. на местните избори Александър Методиев от ДПС, по прякор Бат Сали, беше избран за депутат от Кюстендил. Това провокира стотици жители на Кюстендил да се съберат на протест в столицата. По същото време около 150 жители на община Дупница блокираха за половин час главния път "Е-79" при Дупница, също в знак на протест срещу разпределението на мандат от ДПС в Кюстендилска област.