Още по темата

Росен Ангелов е убиецът на шестте жертви в Нови Искър и няма съмнения за това.

Това стана ясно от брифинг на прокуратурата за най-масовото убийство у нас за последните 30 години. На него обаче не бяха изнесени никакви данни за убийството на Петър Христов. 

Пистолетът, с който Росен Ангелов се е самоубил, е същият, с който е убил жертвите си. Той е имал заглушител, който е саморъчно направен от него. Гледал е как до го направи от сайт в интернет, в който влязъл от телефона си, посочи зам.-главният прокурор Борислав Сарафов. 

"Има натривки от барутни частици, същите барутни частици са извадени и от неговото тяло", посочи Борислав Сарафов. 

Около постройката са намерени дрехи на Росен Ангелов с кръвта на Кети Кюхова и Неделчо - вторият й мъж. Убитите са децата от първите им бракове - Георги на 20 г., Нанси на 16 г. и приятелят й Боби на 18 г., и майката на Кети. Те трябвало да празнуват Нова година. Трупът му бе намерен в неделя - 7 януари, а за убийството стана ясно на 2 януари. Полицията е разбрала, че той е извършителят 24 часа след това, а след 48 часа са го и доказали. 

Рядко има толкова обилни и толкова непротиворечиви доказателства. За нас няма съмнения, че той е убиецът, посочи Сарафов. 

Относно това самоубил ли се е Ангелов - категорично е самоубийство, убеден е той - това бе и основното съмнение в обществото. Сарафов се обърна и към любителите на конспирации. 

"В последните дни чета много становища на хора, които тиражират различни версии. Много от тези анализи и коментари искрено ме забавляват. Сега ще ви представим актуална, точна и коректна информация и ще разбия всички теории на конспирацията", заяви експертът.

"Това просто е човек, който е легнал и се е самоубил", допълни той. 

Наталия Николова, окръжен прокурор на София, посочи, че аутопсията е направена на 8 януари и най-вероятно самоубийството е направено в петък - 5 януари. Мъжът е издирван от 3 януари. Доказателства са мобилният телефон и таблетът на Ангелов - последното влизане в интернет е в четвъртък, през устройството "бисквитка". В кръвта му няма следи от алкохол и наркотични вещества, няма и следи от борба. 

Сарафов посочи, че е посещавал и сайтове за детско порно, самият той каза, че това са гнусни сайтове. 

По някои експертизи все още очакваме заключения, посочи шефът на следствието. 

Източник: МВР

Мотивът - той е отхвърленият любовник, но и финансов.

Кети се е занимавала с почистване на домове на заможни българи в околностите на София - той е искал от нея тя да му даде ключ и код за достъп, за да може той да ограби тези жилища. Това е информация от свидетели, с които Ангелов е споделил. 

В този момент Кети е разбрала, че любовта му не е безкористна и затова е настъпил разривът в техните отношения, посочи Сарафов. Всички са знаели за тяхната връзка и заради това вероятно той е убил всички свидетели - нейните близки.

Това са свидетели, които той е счел за нужно да заличи, каза той. 

Майката на убития Боби: Росен е изкупителна жертва

Експерти: Росен Ангелов въобще не е бил издирван

Свидетел: Росен Ангелов беше много сприхав и потаен

Къде сбърка законът с Росен Ангелов, издирват го трето денонощие

Прокуратурата не можа да каже точен час на убийствата - първото убийство на Кети Кюхова е след 19:30 часа. Тя е излязла с кучето, за да го разходи. Останалите са тръгнали да я търсят, след като се е забавила. Семейството е било притеснено и е споделило, че жената я няма. До 23 часа семейството е било живо. 

Полицията претърси адрес в София за Росен Ангелов

Нови данни от тефтера, намерен до Кети Кюхова

Спецакция в с. Луково след шесторното убийство

След 23 часа и 00:05 часа са извършени петте убийства в къщата. 

Росен Ангелов е превозил трупа на Кети с колата на семейството. 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК