Още по темата

От днес започва ремонтът на пътен възел „Кочериново“. Реконструкцията на почти новия участък от магистрала „Струма” се налага заради недобрата организация на движението и всекидневните катастрофи.

След поставяне на десетки указателни табели за новата и временна организация на движението, в 18.50 ч. преди разклона за Бараково, ГП Е-79 бе затворен от кюстендилска територия. Малко по-късно това ще стане и от благоевградска в м. „Антените“.

Временната организация се налага заради преработката на кръстовището при разклона за с. Бараково в кръгово. Там

с ляв завой се влизаше в АМ „Струма“, но ставаха много катастрофи.

Съществуващото четириклонно кръстовище ще се оформи като кръгово. За изпълнение на предвидените дейности в района на кръстовището за Бараково изцяло се затваря движението и в двете посоки София – Благоевград и Благоевград – София.

Пътуващите в посока Кулата – Благоевград – София трябва да използват директното трасе на АМ „Струма“ от пътен възел „Благоевград“. Същото се отнася и за направлението София – Благоевград – Кулата.

Пътуващите по магистралата за Кочериново, Бараково и Рилския манастир ще преминават по следния обходен маршрут: от пътен възел „Бобошево“ по Е-79 и път III-107 за Кочериново – Рилски манастир в посока Благоевград и София; пътуващите по АМ „Струма“ в посока София – Благоевград, които са пропуснали п. в. „Бобошево“, могат да използват пътната връзка на п. в. „Кочериново“ в посока Дупница по Е-79 и пътя за Кочериново – Рилски манастир.

Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, спазвайки пътната сигнализация. Предвижда се

ремонтните дейности при кръстовището за село Бараково да приключат до края на септември.

Те ще бъдат изпълнени по програмата за текущ ремонт и поддържане и със средства от бюджета на АПИ.

Индикативната им стойност е около 300 хил. лв. и ще бъдат възложени на ДЗЗД „Пътно поддържане 2010“, с което АПИ има 4-годишен договор за текущо поддържане на републиканските пътища в област Кюстендил.

Лот 2 от магистрала „Струма“ беше открит на 22 октомври 2015 г. от президента Росен Плевнелиев и премиера Бойко Борисов. След по-малко от година се налага преобразуване на движението и инвестиране на нови средства.