Още по темата

Няма да позволя лични действия да слагат петно върху БСП, дори това да са на член на ръководството. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова относно скандала между главния прокурор Сотир Цацаров и енергийния бос Сашо Дончев.

Цацаров и шефът на "Овергаз" взаимно се обвиняват в оказване на натиск по време на разговор, който са провели.

Прокуратурата разследва скока на водата и газа 

Нинова: Не спечелихме изборите, но сме на полувремето

Вчера Дончев разкри, че частната им среща в средата на март била организирана от политика от БСП Георги Гергов, който също е присъствал на нея.

По думите на Цацаров, в разговора Сашо Дончев се опитал да повлияе на прокурорски разследвания, свързани с Комисията за енергийно и водно регулиране и цената на природния газ.

Според Дончев, главният прокурор му търсил сметка за негитивния си медиен образ в свързани с бизнесмена издания и в крайна сметка му отправил заплахи.

Дончев още твърди, че когато разказал по телефона за срещата си с Цацаров на журналиста Сашо Диков, Гергов му изпратил СМС, в който пишело: "Много говориш по телефона."

„Знам това, което е написано публично и съм прочела, както всички други. Няма да позволя по никакъв начин БСП да бъде въвличана в това. Няма да позволя партията да носи отговорност и стотиците хиляди хора в нея да носят отговорност за личните действия, на който и да е неин член, бил и член на ръководството на партията“, каза Нинова.

Тя допълни, че във вторник има събрание на Изпълнителното бюро на "столетницата", където ще се вземе решение по въпроса.

В тези събития има трима участници, питайте ги какво са правили и защо са го правили, призова още Нинова.

Пловдивският бизнесмен Гергов, който също е член на Изпълнителното бюро, се смята за един от най-приближените до Нинова хора в БСП.