Още по темата

ГЕРБ няма да влиза в коалиции с леви партии. Това декларира Изпълнителната комисия на формацията в писмо до лидера на БСП Сергей Станишев, обяви пред журналисти зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Димитър Главчев.

Документът е подписан от председателя Бойко Борисов. В него се заявява категорично, че ГЕРБ няма нищо общо с никакви други политически проекти, както и че в бъдеще няма да влиза в коалиции с формации от левия спектър. Лидерът на БСП да не търси проблеми там, където ги няма, а да реши тези в собствената си партия, препоръча Главчев.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призовава Станишев към прозрачен и националноотговорен дебат по време на предизборната кампания за европейски избори.

Борисов се обръща към основния си опонент по повод зачестилите спекулации в публичното пространство, че съществуват договорки и сценарии за разцепление на БСП, в които се заместват името на ПП ГЕРБ и това на Борисов.

"Уверявам ви, че всички подобни твърдения са умишлени и безпочвени опити за манипулация. Използвам случая, за да ви информирам официално, че Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ прие решение, че партията категорично няма да влиза под каквато и да форма в коалиции с политически формации от център-лявия политически спектър. В това число попадат и всички партии и движения от Коалиция за България, включително БСП и АБВ", пише в писмото си Борисов.

Борисов се обръща към Станишев с призив в предстоящата предизборна кампания да няма място за дребнотемие, политически интриги, компромати и манипулации. "Нашата партия ще води позитивна кампания", каза още Борисов, съобщиха от централата ГЕРБ.