Още по темата

Много е важно през февруари да променим Устава на партията, да увеличим броя на заместник-председателите, да вкараме нови хора в Изпълнителната комисия, да я разпределим като тежест и ресори и от там насетне решенията вече ще бъдат обявявани не като на лидера или кой какво казал, а това, което Изпълнителната комисия взима като решения.

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Искам Изпълнителната комисия и заместник-председателите така да бъдат избрани, че това да са хора с обществено доверие, хора, които тежат на мястото си.

И когато се съберем, да се взима така решението, че след това партията да го изпълнява и да знае, че това е колективно, правилно взето решение, след необходимите разисквания и дебати, а не еднолично или решение на няколко души”, заяви Борисов.

Той уточни, че се предвижда заместник-председателите на ГЕРБ да са трима.

"Преди четири или пет години в партията всички бяха непознати имена. Докато сега, ако се гледа рейтинга на политиците през годините, от ГЕРБ в първата десетка има винаги 5-6 души. Това означава, че партията е произвела вече своите кадри и имена, които могат да взимат и взимат добри решения. Защо да не се възползваме от повече ум? Хората са казали, че две глави мислят по-добре от една. А когато са 11, винаги е по-добре.

А и в края на краищата всеки има своя зенит, своя предел. Това са кадрите, които постепенно, след две-три или когато прецени партията, че трябва да има нов председател, от там ще излезе и новият председател. Няма вечни хора или вечни имена. Все пак аз съм близо 15 години непрекъснато в устата на хората. Това ме и уморява, и в края на краищата води до..., това си е голямо напрежение”, заяви Борисов.

Той подчерта, че заздравяването на партията е негов личен приоритет.

"И в момента имаме най-добрата програма с подготвени изпълнители за нея, за да може във всеки един дебат – и за Европейски парламент, и ако има предсрочни избори, вече на хората да казваме не само какво мислим да направим, а и кой ще го направи”, отбеляза лидерът на ГЕРБ.

По думите му от голяма важност са подготвените екипи на партията.

"Трябва да се знае какво се прави от първия ден и кой отговаря, за да могат хората да си ни представят. Ако не ни стигат силите, ако има експертно, коалиционно правителство, в зависимост от това как ни подредят хората, да кажем – това са ни екипите”, подчерта Бойко Борисов.