Още по темата

Заплатите в „Пирогов” не намаляват, а се повишават, заявиха от ръководството на болницата. Според тях парите за изминалия месец са били по-малко заради приоритетно разплащане с доставчици.

Оттам бяха категорични, че лекарите от болницата няма да останат ощетени. В същото време за днес за трети пореден ден ще има протести на работещите там. 

„Всеки месец болницата генерира 200-300 хил. лева дълг. Фирмите снабдители завеждат дела за блокиране на сметките на „Пирогов”. Поради тази причина проф. Балтов от 3-4 месеца апелираше към ръководителите на клиниките и отделенията да не се дадат ДМС през октомври, а следващия месец. За да може с тях да се разплатим с фирмите, за да не се блокират сметките на „Пирогов”. За Коледа ще получат ДМС за два месеца”, заяви в „Здравей, България” по NOVA зам.-директорът доц. Олег Чолаков.

От ръководството отхвърлиха и твърденията за жестока икономия на консумативите, което да застрашава болните.

„Нормално е да има контрол. Отказ от лечение никой не е получил”, заяви доц. Мая Аргирова от ръководството.

Въпреки уверенията и днес недоволните лекари, сестри и санитари ще настояват за оставката на директора - професор Асен Балтов.

По случая е

назначена проверка от Министерство на здравеопазването. До приключването й от ръководството на болницата отказват коментар, но лекарите заплашват да напуснат, ако изпълнителният директор проф. Асен Балтов не се оттегли.

"От болничното заведение твърдят, че са налице стихийни и необмислени действия и заповеди на изпълнителния директор, нарушаващи естественият ритъм, влошаващи работната обстановка, което очаквано води до изчерпващото се търпение на персонала. Визираме „Структурни промени”, които се изразяват в промяна на абревиатурата от клиники в отделения, която от своя страна изисква поставяне при шестмесечен изпитателен срок на работа на лекари с доказани професионални качества, твърдят протестиращите, и дават пример от последните дни: назначаване на зам.-директор по административна дейност – началника на кабинета на служебния министър Илко Семерджиев, когато в същото време болницата разполага с директор дирекция Административни дейности.

Вчера стана ясно, че от август досега са напуснали около 250 човека и продължават да напускат.

​Обвиненията им към шефа на болницата са, че управлява хаотично и некомпетентно. 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК