Още по темата

Когато снегоринът се забави, улицата става... писта. Непочистеният сняг в столичния квартал „Обеля“ създаде неудобство за едни, а приятно преживяване за други.

ВИЖТЕ СНЕЖНА СОФИЯ В НАШАТА ГЛЕРИЯ

За тримата ентусиасти Даниел, Боби и Виктор във вчерашния ден не беше необходимо да отидат в планината, за да карат ски. Направиха го по софийските улици.

Момчетата уточняват пред NOVA, че

обелската ски писта работи само през зимния сезон и когато „са налице 600 снегопочистващи машини“.

Те решили да карат ски по кварталните улици, след като не могли да излязат с колите си заради непочистения сняг.

Според тях има проблем във факта, че улиците стават за каране на ски. „Коментират колко е техниката, а всъщност се вижда на клипа какво е. Затруднено е движението на автобуси и автомобили и ползваме ски“, обясняват ентусиастите, които са наясно, че все пак начинанието им крие рискове.

Ски използваха и жителите на други квартали, а в социалните мрежи се появи дори и карта на софийските ски писти, в различни цветове, според трудността на трасето:

Натрупалата дебела снежна покривка отново провокира креативността на българите както по столичните улици, така и в онлайн пространството:

Вижте подробна прогноза за времето в Sinoptik.bg

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуално съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.