Още по темата

Днес си отиде дългогодишният репортер Цветелина Атанасова. Новината съобщи БНТ.

Атанасова посвети повече от 25 години от своята кариера на Българската национална телевизия.

"Днес си отиде репортерът на БНТ и наш приятел Цветелина Атанасова.

Цветелина Атанасова се гмуркаше в морето, за да ни разкаже за неговото опазване и подводните обитатели. Водеше ни към фаровете и тяхната "Светлина в безкрая". Изкачваше планините и даваше личен пример за опазването им. Смелостта и любопитството на Цвети я отведоха и на Антарктида. С филмите за Белия континент ни направи съпричастни към изследванията на полярниците и ни показа красивите залези "на края на света".

Ще я запомним с нейната деликатност, всеотдайност и приключенски дух. Светъл път, Цвети!", написа БНТ.

Показват торбичките по дъното на Черно море

Цветелина Атанасова е родена в Бургас. Завършила е Националната музикална академия „Проф.Панчо Владигеров”, а по-късно и Нов български университет в Департамент „Масови комуникации”със специалност „Продуценство”, както и „Операторско майсторство” в Департамент „Кино, реклама и шоубизнес“ в НБУ.

Български полярници се спасиха с надуваема лодка

Още една група български учени на Антарктида

От 1984 г. е журналист в БНТ. Автор е на повече от 100 документални филма, между които сериите „Потънали черноморски пристанища”; ”Под морските вълни”; „Акра – история между вода и огън” (получил Годишна награда за принос в популяризирането на културно-историческото наследство”, 2013 г.); „Солени сълзи”; „Силата на Дамасцена”; ”Плачът на морето”; „Черно море – съдба и бъдеще”; ”Черно и бяло”; „Пришълците” (получил Голямата награда на Mtel Media Master); „90 градуса южна ширина”.

Участвала е в екологични мисии в ЮАР, Мозамбик, Кения, Тайланд, както и в ХІХ-та и ХХIII-та Антарктически експедиции. Носител е на престижни награди от кинофестивали в България и чужбина, както и на отличие за цялостен принос в опазването на Черно море на Програмата на ООН за развитие. 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуално съдържание последвайте страницата ни в Instagram.