Още по темата

„Започвам работа в „Господари на ефира” и малко след първото ми и единствено разследване се случва това. До момента аз не съм получавала никакви други официални заплахи в работата си като журналист.”

Това заяви в ефира на NOVA репортерът Зорница Акманова, чиято кола беше подпалена след нейно разследване за некоректен автомонтьор в Карлово.

Нападнаха журналиста Иво Никодимов в Борисовата градина

Динко Вълев се обяви за истински мъж и призна, че пребил жена

Срещу въпросният човек, Пламен Димитров-Майстора, оплаквания в града има от години, но по няколко сигнала срещу него прокурори си правят самоотвод. Причината е, че приятелката му работи в районната прокуратура и те го познават.

Заради работата на Акманова самият кмет на града Емил Кабаиванов даде нареждане сервизът на Димитров да бъде запечатан. Това се случва в сряда, а вечерта след това колата й е подпалена.  

Журналистката е събудена в малките часове на четвъртък от своя съседка, която й казва, че автомобилът е подпален. Акманова заяви, че не може да е сигурна за причината за инцидента, но предполага, че е свързан с работата й. 

„Господари на ефира” се заемат с Майстора заради редица сигнали от хора в Карлово, че Димитров бави ремонтите на автомобилите им и ги изнудва за пари.

В някои случаи той бави поправки по една година, в други извършва такива за над 1000 лв., след което на собственика на колата се налага да дава много повече заради щетите, нанесени от монтьора.

В рамките на разследването се оказа, че сервизът е незаконен, а Димитров беше записан да пита репортерката как материалът може да бъде спрян.

„Потърпевшите твърдяха и от прокуратурата потвърдиха, че той живее на семейни начала с административния секретар на районната прокуратура в Карлово”, заяви Акманова.  

Вчера Димитров беше задържан за 24 часа, но от прокуратурата уточниха, че към момента не се предвижда повдигане на обвинение срещу него. Същевременно главният прокурор Сотир Цацаров разпореди възобновяване на разследванията на дейността на Майстора и сигналите срещу него.