Още по темата

Министерството на вътрешните работи е ангажирало сериозен ресурс за охраната на вечното дерби. Отборите на „ЦСКА“ и „Левски” ще играят при изключителни мерки за сигурност на 15 октомври от 16:30 часа на националния стадион „Васил Левски”.

Вижте феноменалната червена публика и ЦСКА с Купата

Ангажимент по опазването на сигурността на спортната среща има и частна охранителна фирма, чиято задача е да следи за реда на територията на стадиона по време на мача.

Полицаи ще проверяват всички посетители на специално изградени контролно - пропускателни пунктове.

Скандал на стадион „Българска армия”

Фенове на ЦСКА и Левски се биха в София

Няма да бъдат допускани фенове във видимо нетрезво състояние и такива, които носят забранени предмети и вещи - огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, чадъри, боксове, бутилки, в това число и парфюми.

Малолетни лица ще се допускат на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена от интернет или получена от касите на стадиона.

Преди, по време и след дербито служителите на СДВР ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на София.

Шествията на привържениците на двата отбора преди мача ще бъдат съпровождани от полицейски служители по маршрута на придвижване.

За да избегнат опашките, зрителите могат да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона. Вратите за посетители ще бъдат отворени в 14:30 часа. Привържениците на домакините ще бъдат настанявани в секторите „А” и „Г”, а на гостите в „Б” и „В”.

Преди началото на футболния сезон, през лятото, са проведени работни срещи между служители на СДВР и ръководствата на футболни клубове, които играят домакинските си мачове на територията на София. Там са договорени условията за провеждане на предстоящите футболни срещи за сезон 2016- 2017 г., според които СДВР се ангажира с охраната и пропускателния режим на територията на стадиона и на привържениците на гостуващите отбори.

Всичко за мача между ПФК „ЦСКА“ и ПФК „Левски”можете да научите от Gong.bg