Още по темата

„Оптимист съм и нещо, което много ме радва - политическият елит на Балканите разбра, че единственият път е към ЕС и НАТО. Важно е да дадем реална перспектива на страните от Балканите за присъединяване към Европейския съюз“.

Това заяви премиерът Бойко Борисов след срещата си с председателстващия Съвета на министрите на Босна и Херцеговина Денис Звиздич.

Борисов разкритикува Запада за политиката на Балканите

ЕС е изправен пред криза на Балканите и трябва да действа незабавно

Денис Звиздич е на официално посещение в България от четвъртък по покана на Бойко Борисов.

Премиерът и Звиздич обсъждаха днес в МС създаването на регионална авиокомпания, която да свързва столиците на балканските държави. 

Борисов посочи, че е възложил на министъра на транспорта да разгледа темата за полети между 4 - 5 държави от региона, които нямат свои авиокомпании.

„По другите инфраструктурни проекти - магистрали и жп пътища се работи. Всяка една държава по трасетата трябва да положи максимални усилия да завърши своите участъци“, допълни той.

Денис Звиздич благодари на България, че е поставила темата за членство на страните от западните Балкани в ЕС като приоритет по време на председателството на Съвета на ЕС. Той посочи, че страната е изпълнила всички изисквания на ЕК и очаква до кроя на годината да получи статут на кандидат-член на ЕС и да започне преговорите за членство.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.