13

Надежда Михайлова вече е г-жа Нейнски.

На 3 октомври в посолството ни в Мадрид бившият ни външен министър и настоящ евродепутат казала "да" на бизнесмена Светлин Нейнски и го изненадала с решението да вземе неговата фамилия.

"С името Надежда Михайлова бях външен министър на България, лидер на СДС, политик близо 20 години. Но аз не зачерквам тази част от живота си - просто я прибирам в душата си при най-ценните неща", казва тя в интервю за празничния брой на сп. "Харпърс базар".

На церемонията присъствали само кумовете и "всичките дъщери - моите две, на Светлин и на кумовете".

Надежда Нейнски (NadejdaMihailova.bg) се разведе с бившия си съпруг Камен Михайлов в края на 2006 г. след 23 години брак. Единственият й коментар тогава беше, че всеки има право на личен живот и той не засяга никого, освен близките му.

За живота преди 3 октомври 2009 г. казва, че пази хубави чувства, защото е времето на нейното самоизграждане.

"Извървях дълъг личен и професионален път. Измервам личния си път най-вече с двете си дъщери, които са на 26 и 22 години. Те са най-прекрасното нещо за мен! Професионалният ми път също беше успешен, макар и много бурен...

Надявам се втората част от живота ми да бъде още по-хубава - пълна с много любов, носеща мъдростта на годините, събирана от успехите и провалите, от грешките, както и от изправянията ми отново на крака", оптимист е тя.

За решението си да се омъжи отново споделя, че е плод на силната любов, която изпитва към Светлин Нейнски. Именно тя й дала сили за голямата промяна.

Вече зная, че големият смисъл на живота не е в славата, парите, пътуванията, прожекторите... а в това да има до теб човек, когото обичаш и който те обича, разказва тя от дистанцията на времето, опита и преживените емоции.

"Аз практически затварям един етап от живота си и отварям нов. Усещам се в началото на един нов път. А всеки нов път има своите неизвестни. Лично аз, сама за себе си, трябваше да си отговоря на въпроса имам ли силите и куража за ново начало. Отговорът ми беше да", категорична е Надежда Нейнски.

Последната година от живота си тя определя като голямото й завръщане в нормалността.

"Последната година беше годината на моята стабилизация, вътрешна и външна. Това е много важно! Защото за да бъда успешна, аз първо трябва да се "събера"; за да мога да скоча, трябва да съм наясно със себе си. Да съм си направила равносметката, да съм си взела поуките. Да имам плана за следващите стъпки... И в личен, и в професионален план тази година ми даде много", обобщава Нейнски.

В края на 2008 г. тя беше избрана за жена на годината в категория "Политика". Малко преди това, през октомври, беше удостоена с Ордена на почетния легион - най-високото държавно отличие на Франция.

На изборите за Европейски парламент през юни Надежда Нейнски беше единственият депутат, който "Синята коалиция" изпрати в Брюксел.

"Искам да използвам тези пет години максимално, да натрупам още професионален опит, да попълня познанията си по икономика и финанси, да науча френски", споделя амбициите си тя.

А в личен план се надява на още повече обич - "всъщност това е и смисълът", отсича бившата г-жа Михайлова.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@