Въздействащият сюжет, изключителният актьорски състав и високото качество на продукцията, постигнато със средствата на киното, категорично спечелиха зрителския интерес и донесоха пореден успех за есенния сезон на NOVA, затвърждавайки лидерската позиция на медията.

След като се утвърди като най-успешния български сериал* за последните две години сред зрителите от активното население и изпревари турските сериали** сред активното градско население, „Откраднат живот” постигна нов успех със старта на втория си сезон.

Зрителите оцениха високо интригуващото начало на сезон 2 на най-новия и успешен български медицински сериал „Откраднат живот”.

Данните сочат, че първият епизод, излъчен на 13 септември, е изборът на зрителите, привличайки с близо 35% повече зрители сред активното население спрямо втората по гледаемост медия bTV в същия часови слот (21:06-22:01).

Още по-категорични са резултатите сред градското население и младата и трудна за достигане аудитория (18-34 г). При младата аудитория “Откраднат живот” е проследен от близо два пъти повече зрители спрямо втората по гледаемост медия bTV, а с 11.7 пункта повече зрители от градовете са предпочели сериала пред конкурентното предаване по същото време.

Още в първия епизод на втория сезон на „Откраднат живот” героите бяха поставени пред избора дали да приемат истината и предизвикателството да живеят с нея. След разкритието кой всъщност е неговият син, д-р Иван Генадиев се върна в спомените си, осъзнавайки, че съдбите на Алекс Василев и Калин Генадиев са променени завинаги. Неуспешният опит да разбере най-съкровената тайна от миналото на съпруга си подтикна Евгения Генадиева да посегне на живота си със сънотворни таблетки. Животът на още един герой беше застрашен, но този път причината бе атентат на летището, довел десетки пациенти в МБАЛ „Св. Кирил“. В центъра на тези събития се оказа д-р Захариев, който успя да спаси детски живот, въпреки сериозна травма на ръката си.

В новия сезон маските на главните герои предстои да паднат, разочарованието от изчезването на д-р Стилянова ще бъде по-силно от всякаква болка, а машинациите на Виолета ще стават все по-големи. Отговорите на всички мистериозни въпроси идват с втория сезон на „Откраднат живот“, който и тази есен ще завладее ефира от вторник до четвъртък, в 21:00 ч. по NOVA.

Ако сте пропуснали премиерният епизод на втори сезон на „Откраднат живот” можете да го гледате само в NOVA PLAY.  Допълнителна информация за сериала ще откриете на официалната Facebook страница, както и във Vbox7.com.