Още по темата

Димитър Желязков е изписан от УМБАЛ „Софиямед“ след близо два месеца, когато бе приет в клиниката по хирургия. 

Митьо Очите, който бе прострелян с пет куршума на 8 юни пред заведение "4You" в "Слънчев бряг", бе в много тежко състояние. Куршумите са засегнали червата и корема на несебърския бос, развил е и тежки урологични проблеми. 

При транспортирането си от бургаската болница до частната болница в София Желязков е бил в тежко общо здравословно състояние. 

Арестуваха дъщерята на Митьо Очите

Следователят на Митьо Очите проговори

По време на престоя си за лечение Желязков претърпя успешна ендоскопска операция на уретер като проходимостта му бе възстановена чрез

поставянето на силиконова протеза.

Беше му проведена и допълнителна терапия за възстановяване на травмите, предизвикани от огнестрелните наранявания. Беше проведено комплексно лечение с множество допълнителни лечебни и диагностични процедури, съобщиха от болницата.

Желязков е изписан в подобрено общо здравословно състояние,

като му предстои да проведе допълнително лечение в рехабилитационен център.

Преди две седмици 42-годишен пиян с пистолет нахлу в Спешното на частната болница и опита да се саморазправи с Очите, но от персонала подали сигнал до полицията. 

Минути преди 21:00 часа на 8 юни при престрелка пред заведението "4you" в центъра на „Слънчев бряг” бяха ранени Митьо Очите и двама негови гардове, а един от охранителите му бе убит. Официалната причина бе спор за паркомясто пред заведението, а неофициалната - от събиране на такса "спокойствие" до разпределяне на наркопазара. Премиерът Бойко Борисов определи случилото се като "махленска свада". 

Според главния прокурор Сотир Цацаров обаче не става дума за спор за паркомясто, а за спор за територия, която е източник на солидни доходи от престъпна дейност. На 17 юни стана ясно, че са повдигнати обвинения на още двама - Радослав Димитров и Георги Иванчев. След екшъна бе взето решение за създаване на координационен център в "Слънчев бряг", а полицаи ще проверяват цяло лято влизащите и излизащите коли.  

Митьо Очите е в съзнание в "Софиямед"

Митьо Очите изведен от МБАЛ Бургас заради тежък проблем, правят възстановка на стрелбата

Само за близо две седмици, според полиция и прокуратура, са извършени над 84 разпита, 15 огледа, 10 обиска и 7 изземвания.

В рамките на разследването беше организирана и възстановка на случилото се в курортния комплекс. В края на юни общо 10 души бяха обвинени за участие  в организирана престъпна група с организатор Божидар Кузманов.  На трима от тях бяха повдигнати обвинения за убийство и опит за убийство на Димитър Желязков.