11

43-годишният данъчен служиел, който беше прострелян на 18 декември в центъра на София е починал. Иво Стаменов беше атакуван, докато се движел с колата си по улица „Дунав“.

Борисов за стрелбата срещу данъчния: Ще им го върнем

Горанов: Посегателство срещу държавата. Цацаров: Ще отговорим твърдо

Въпреки претърпените няколко операции, множество преливания на кръв и плазма, както и тежката медикаментозна поддръжка на жизнените функции, лекарите не успяха да го спасят. Служителят на НАП беше прострелян в дясната раменна част, като бяха засегнати големи кръвоносни съдове. Той

беше приет в критично състояние и с опасност за живота

във ВМА.

Главният прокурор Сотир Цацаров поясни, че изстрелът по Стаменов е бил един. Предполагаемото оръжие на престъплението е карабина. Стрелецът все още не е заловен. Няма информация Стаменов да е получавал заплахи.

Разследва се версията, че данъчният е нападнат заради професионалните си задължения.

Стаменов беше директор на отдел „Фискален контрол“ в НАП. Той отговарял за данъчните проверки на рискови стоки, а отскоро – и на горивата.

Главният прокурор и финансовият министър окачествиха стрелбата по данъчния шеф като опит за посегателство върху държавата и държавността.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.