Още по темата

Измамниците стават все по-изобретателни и безскрупулно лъжат възрастни хора и обират спестяванията им. Новата мода е да се представят на служители на реда, информира NOVA.

Последният удар на мнимите детективи е за 20 хил. лв. Историята се разиграва в пловдивското село Голям Чардак, а потърпевшите са баба Мария и дядо Йордан.

По късно днес в. "24 часа" съобщи, че

измамникът се е обесил

в дома на свои роднини, след като разбрал, че органите на реда са по следите му. Преди да сложи примка около врата си, той е написал писмо до прокуратурата и близките си, в което признава за престъплението си.

Самоубиецът споделил още, че не искал отново да влезе в затвора, където вече бил лежал няколко пъти.

А ето как са били ограбени бабата и дядото от пловдивското село: пред къщата им се появяват двама мъже.

Единият се представя за детектив, а другият е заловен крадец,

който миналата година е правил покрива на възрастното семейство и ги е измамил с 800 лв. Жената не се усъмнила в детектива, тъй като той ѝ разказал действителни факти от случая. Водил крадеца, за да се увери дали намерените у него пари съвпадат с тези на семейството.

После мнимият полицай

поискал да види къде възрастната жена е скрила златните си накити.

Изпратил жената да брои улуците зад къщата, а съпруга ѝ – в една от стаите, уж за информация за протокола. През това време крадците задигнали парите и златното и изчезнали.

Полицията вече е по петите на мнимите детективи. Оказва се, че това не е първият им удар. Жителите на пловдивското село са в стрес.

Цялата история гледайте във видеото.