Още по темата

Българският консул в Кипър Виолета Ралева вече е отзована и се очаква утре да пристигне в България, съобщи NOVA. По-рано днес тя беше арестувана и обвинена в опит за отвличане на 4-годишно дете.

Ралева отишла да вземе момиченцето от детската градина, която посещавало, с обяснението, че то ще се мести в друго заведение и тя щяла да го откара дотам.

Служителите на градината обаче решили да се свържат с родителите на детето и да попитат дали въпросната дама е упълномощена от тях да взима детето. Те отрекли. Тогава

възпитателите опитали да приберат момичето обратно в градината, а Ралева започнала да го дърпа.

Майката на детето – Виолета Несторова, работи като технически сътрудник в посолство на България в Кипър.

След задържането ѝ Ралева обяснила, че искала да премести детето в друго учебно заведение, тъй като не била доволна от това, което и нейните деца посещавали преди време.

Родителите на момиченцето не са подали официална жалба, а Ралева вече е освободена от ареста.

Виолета Ралева пък заема поста си от август, като това е първият ѝ мандат. Няма дипломатически опит. Преди пристигането си в Кипър е работила в Националната агенция за приходите у нас.

От Министерството на външните работи нито потвърдиха, нито опровергаха информацията. От ведомството съобщиха, че все още проверяват случая.